Tanca

21-31/03

2014


ADI-FAD

“DEMO, Explorant nous processos de creació” es presenta com un cicle d’activitats que s’estructuren al voltant dels nous processos creatius de col·laboració i producció, on les noves tecnologies, l’experimentació material, la reinterpretació de les tècniques artesanals, o la combinació entre el high i el low tech, obren nous camins en l’àmbit del disseny de producte.

> Descarrega't informació sobre el workshop Multiplex de El Último Grito.

> Descarrega't informació sobre el workshop Outside the box de Oscar Diaz i Yuri Suzuki.

> Apunta't als tallers: demo@adifad.org


En relació a la filosofia del projecte DEMO, el propi procés de disseny de la identitat gràfica es conceptualitza com un experiment i s’obre al públic. Per això la web que actualment es pot consultar és una versió beta que s’actualitza a mesura que avança el projecte.

La identitat de DEMO es recull en una memòria gràfica de l’evolució del projecte.

Disseny Hub Barcelona / Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. 08018 Barcelona / tel: 93.256.67.71 / demo@adifad.org

Apunta't AQUÍ

Bloc de conferències

JORNADA DEMO

Mónica Rikić · Ethel Baraona · Peter Marigold · Breaded Escalope · The Creators Project

Data: 28 de Febrer de 10h a 16h

Lloc: DISSENY HUB BARCELONA - Auditori

Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 08018 Barcelona

Preu: 8€ / 5€ Socis FAD i estudiants

Tancament d'inscripcions: 28 de Febrer

Apunta't AQUÍ

Durant el matí de la Jornada DEMO - 28 de Febrer - es durà a terme un bloc de conferències a l'auditori del Disseny Hub Barcelona. Es presentarán projectes relacionats amb la filosofia de DEMO amb ponents de renom, tant nacionals com internacionals. El programa de conferències és el següent:

11:30h / Mónica Rikić presentant "Buildacode"

12h / Ethel Baraona presentant "Adhocracy"

12:30h / Peter Marigold presentant "More than material"

13:30h / Breaded Escalope presentant "Love me Bender"

De 14h a 16h / Projecció en loop dels videos de "The Creators Project" by Vice

A les 10:00h tindrà lloc l'esmorzar i conferència de Creative Mornings amb "Xavier Mora - Livinthings", inscripció obligatòria AQUI.

Durant la tarda, també dins la Jornada DEMO, es duràn a terme una sèrie de workshops per tots els públics, fins i tot pels més petits.

També dins el marc de la Jornada DEMO, paral·lelament a totes aquestes activitats, es presenta a la Sala A, l'exposició-performance de Breaded Escalope "Love me Bender", la instal·lació "A spatial choreography" de l'estudi MAIO i també l'exposició "sIoT Down - L'internet de les cadires" presentant els resultats del workshop de "Internet of Things: Acció · Reacció · Interacció". Totes elles de lliure accés i per tots els públics.

Mónica Rikić

"Buildacode"

Buildacode es una eina experimental per a la programació musical, que cerca la integració de la manipulació d'objectes a un entorn de programació visual per la creació de so en temps real. Està adreçat a tot aquell que amb i sense coneixements previs de programació, pugui gaudir de la creació musical a partir del codi treient la pràctica fora de la pantalla.

A aquesta conferencia es parlarà d'aquest projecte i de com es poden crear nous sistemes educatius a través de l'art.

IMG_1874IMG_1875

Ethel Baraona

"ADHOCRACY. Una revisió crítica"

Adhocracy (adhocràcia), com a oposat de burocràcia, tracta de noves formes de fer les coses, basat en el procés i ràpides [però bones] respostes a certes necessitats, més que en els sistemes tradicionals. Adhocracy es va presentar per primera vegada a la Biennal de Disseny d'Istanbul el 2012 i després d'haver estat exposada al New Museum (Nova York) i també a Londres. Ara estem treballant en una revisió crítica dels últims dos anys per treballar en el contingut per ser exposat a Atenes.

Anant més enllà de la noció del "Do it yourself" i la moda del Tactical Urbanism, Adhocracy destaca èxits dels fabricants (makers) que són guiats per la voluntat de canviar el sistema, canviant la forma en què ells mateixos fan les coses. L'exposició inclou exemples de fabricants la feina dels quals promou el disseny de codi obert (open source), i fa especial èmfasi en la idea dels béns comuns en relació amb la producció.

Website images-01Website images-02

Peter Marigold

"More than material"

És una necessitat desafortunada, que les ‘coses’ hagin d'estar fetes de ‘matèria’.

El meu interès en el món, és interès per la manera en què les coses es fan, més que interès en de què estan fetes, ja que el món està construït seguint regles geomètriques no materialistes, que transcendeixen el material. Les nostres ments entenen això. Veuen més enllà del material i relacionen aspectes complexos, figures, formes, mentre que manipulen i utilitzen els materials que vehiculen aquesta geometria.

Per a mi, a l'estudi, la matèria es converteix en material per esbossar i pensar sobre aquestes coses, dictant una mena d'enfrontament brutal que, espero, permeti que emergeixin les qualitats més complexes i metafísiques dels objectes.

La imatge mostra "Split Box Shelves".

spilt_box_shelves

breadedEscalope

"Love me Bender"

breadedEscalope es va fundar al 2008 pels dissenyadors vienesos Sascha Mikel, Martin Schnabl i Michael Tatschl. L'objectiu del seu treball conjunt és trobar nous enfocaments i estratègies per a la generació d'objectes socialment sostenibles. Els caracteritza un enfocament experimental i interpretatiu amb una forta connexió amb l'escultura, edicions limitades i petites sèries. Els seus projectes mostren una aproximació entre la línia que separa els objectes d'art i els objectes funcionals.

Michael Tatschl ens parlarà del desenvolupament de l'estudi de breadedEscalope i d'alguns dels projectes que portaran a explicar el seu enfocament i l'adaptació del projecte de "Love Me Bender", instal·lació/performance que ell mateix desenvoluparà i es podrà visitar des del 25 de Febrer al 8 de Març a la Sala A del Disseny Hub Barcelona.

imatge web SONY DSC

The Creators Project

Video projection in loop

The Creators Project és una celebració global de la creativitat, les arts i la tecnologia. Llançat en 2009 amb Intel com a soci fundador, la plataforma compta amb les obres d'artistes visionaris a través de múltiples disciplines que estan utilitzant la tecnologia per ampliar els límits de l'expressió creativa. The Creators Project inclou un vídeo diari i contingut editorial.

Fins ara, podem trobar més de 600 creadors de tot el món. Els artistes participants són de renom internacional. A l'Auditori del Disseny Hub es podrà veure una selecció d'aquests vídeos en relació amb la filosofia de DEMO, que es reproduiran en forma de loop durant dues hores.

img the creators projectimg the creators project 2