Tanca

21-31/03

2014


ADI-FAD

“DEMO, Explorant nous processos de creació” es presenta com un cicle d’activitats que s’estructuren al voltant dels nous processos creatius de col·laboració i producció, on les noves tecnologies, l’experimentació material, la reinterpretació de les tècniques artesanals, o la combinació entre el high i el low tech, obren nous camins en l’àmbit del disseny de producte.

> Descarrega't informació sobre el workshop Multiplex de El Último Grito.

> Descarrega't informació sobre el workshop Outside the box de Oscar Diaz i Yuri Suzuki.

> Apunta't als tallers: demo@adifad.org


En relació a la filosofia del projecte DEMO, el propi procés de disseny de la identitat gràfica es conceptualitza com un experiment i s’obre al públic. Per això la web que actualment es pot consultar és una versió beta que s’actualitza a mesura que avança el projecte.

La identitat de DEMO es recull en una memòria gràfica de l’evolució del projecte.

Disseny Hub Barcelona / Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. 08018 Barcelona / tel: 93.256.67.71 / demo@adifad.org

Apunta't: demo@adifad.org Inscripcions tancades

Workshop
Internet of Things

Acció - Reacció - Interacció

Dates:
31 de Gener, de 16h a 20h
7 i 14 de Febrer, de 11h a 14h i de 15h - 19h
21 i 28 de Febrer, de 11h a 14h

Lloc: HANGAR Emilia Coranty, 16 Barcelona

Preu: 150€ Públic general/ 110€ Socis FAD i estudiants

Tancament d'inscripcions: 24 de Gener

Apunta't: demo@adifad.org

Què passarà quan el vàter estigui connectat a la nevera?

Què passarà quan el pintallavis estigui connectat a internet?

Què passarà quan les teves sabates controlin el teu assecador?

L‘Internet de les Coses —o Internet of Things (IoT)— s’utilitza per a referir-se a la connectivitat avançada d’objectes quotidians, dispositius, sistemes i serveis. Aquesta connectivitat integrada a les coses, amb sistemes intel·ligents capaços de fer-se càrrec de complexes funcions perceptives i cognitives, és possible gràcies a la integració de tecnologia digital als objectes i la seva connexió a la xarxa.

L’ADI-FAD, com a part del projecte DEMO, organitza un taller de 5 sessions per explorar com les relacions entre l’entorn domèstic i les noves tecnologies condicionaran la manera en que ens relacionem amb els objectes.

Les sessions de treball aniran coordinades per dos tutors especialitzats que plantejaran escenaris i tutoritzaran la conceptualització i prototipat (objectual i tecnològic) de les diferents propostes.

Aquestes sessions de treball i prototipatge es realitzaran a les instal·lacions d'HANGAR (http://hangar.org), i es complementaran amb petites presentacions de projectes relacionats amb el IoT.

L’objectiu del workshop es generar prototips funcionals que s’exposaran al Disseny Hub Barcelona (seu de l’ADI-FAD) dins la jornada DEMO el 28 de Febrer.

Tutors:

El taller estarà tutoritzat per dos professionals amb perfils diferents però complementaris: Jordi Canudas, dissenyador, i Raul Nieves, desenvolupador. Aquest tàndem permetrà als participants prototipar projectes amb una base conceptual sòlida i tècnicament viables.

Jordi Canudas (http://jordicanudas.com)

Raul Nieves (http://www.pratipo.org)

Participants:

El nombre màxim de participants serà de 15.

No és necessària experiència prèvia en programació -arduino- electrònica.

Es requerirà un treball de recerca/conceptualització entre sessions per tal que les propostes plantejades en el workshop evolucionin.

Els participants hauran de presentar una petita carta de motivació (50-100 paraules aprox), incluint un CV a l'hora de formalitzar la inscripció.

Durant el workshop es cedirà als participants el material bàsic per al prototipat de les propostes. Qualsevol altre material fora del kit bàsic* que es volgués utilitzar, anirà a càrrec dels participants.

*Kit bàsic format per: Arduino, controladors, motors, cables, sensors, material elèctric, mòdul de comunicació per radiofreqüència, leds...

Els organitzadors del taller facilitaran als participants l'equipament tecnològic necessari per a realitzar els prototips. No obstant això, aquest material és propietat dels organitzadors i haurà de ser retornat quan hagi finalitzat l'exposició dels projectes. També s'oferirà als participants la possibilitat de comprar aquest material si així ho desitgen.

Horaris:

31 de Gener, de 16h a 20h
7 de Febrer, de 11h a 14h i de 15h-19h
14 de Febrer, de 11h a 14h i de 15h-19h
21 de Febrer, de 11h a 14h
28 de Febrer, de 11h a 14h

Inscripcions:

Fins al 24 de Gener
demo@adifad.org

Presentació dels resultats:

Un cop acabat el taller, els participants tindran la oportunitat única d’exposar publicament el seu treball al Disseny Hub de Barcelona, un cop acabat el taller.

Aprofitant la Jornada DEMO, que tindrà lloc el dissabte 28 de febrer al Disseny Hub Barcelona, s'organitzarà una exposició on es podran veure els resultats del workshop.