Tanca

21-31/03

2014


ADI-FAD

“DEMO, Explorant nous processos de creació” es presenta com un cicle d’activitats que s’estructuren al voltant dels nous processos creatius de col·laboració i producció, on les noves tecnologies, l’experimentació material, la reinterpretació de les tècniques artesanals, o la combinació entre el high i el low tech, obren nous camins en l’àmbit del disseny de producte.

> Descarrega't informació sobre el workshop Multiplex de El Último Grito.

> Descarrega't informació sobre el workshop Outside the box de Oscar Diaz i Yuri Suzuki.

> Apunta't als tallers: demo@adifad.org


En relació a la filosofia del projecte DEMO, el propi procés de disseny de la identitat gràfica es conceptualitza com un experiment i s’obre al públic. Per això la web que actualment es pot consultar és una versió beta que s’actualitza a mesura que avança el projecte.

La identitat de DEMO es recull en una memòria gràfica de l’evolució del projecte.

Disseny Hub Barcelona / Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. 08018 Barcelona / tel: 93.256.67.71 / demo@adifad.org
Oscar + Yuri

Apunta't al
workshop:
demo@adifad.org

WORKSHOP

Oscar Diaz
+ Yuri Suzuki

OUTSIDE THE BOX
29-30/3, 10 a 20h
Disseny Hub Barcelona
Preu: 150€
Preu socis FAD i estudiants: 100€

Tancament inscripcions: 21 de març
Comunicació seleccionats: 25 de març
Descarrega't informació sobre el workshop.

Apunta't al
workshop:
demo@adifad.org

Yuri Suzuki va treballar entre 1999 i 2005 per al grup artístic japonès Maywa Denki, on va desenvolupar un fort interès per la música i la tecnologia. Al 2005 es va traslladar a Londres per estudiar al Royal College of Art. Durant els seus estudis va treballar en projectes per Yamaha i Moritz Waldemeyer i després de graduar-se al 2008 va obrir el seu propi estudi a Londres.

El treball de Yuri Suzuki qüestiona les relacions entre el so i la gent, i sobretot com el so afecta a la gent. Les seves obres i instal·lacions han format part d’exposicions a tot el món. Al 2011 Yuri va treballar per al col·lectiu Teenage Engineering a Estocolm.

Oscar Diaz va estudiar Belles arts a Salamanca i Disseny a l’Escola de Belles arts de Bordeus. Després de finalitzar els seus estudis, va treballar per Matali Crasset a París i posteriorment va realitzar un Màster en Disseny de Producte al Royal College of Art a Londres, en aquell moment sota la direcció de Ron Arad.


Yuri Suzuki
Oscar Diaz

Després d’obtenir el màster, va treballar breument a Japó dissenyant mobiliari i al seu retorn a Londres, al 2007, va obrir el seu propi estudi de disseny. Entre els seus clients es troben marques internacionals com MUJI, Terra Plana, Veuve Clicquot o Phillips de Pury entre d’altres. El seu treball ha estat exposat àmpliament a Europa i Àsia, i cobert regularment per la premsa especialitzada.

Des de 2013 tots dos són professors del Royal College of Art de Londres , on dirigeixen la Plataforma 21.

Descripció:

Qüestionar la relació que mantenim amb els objectes quotidians és una de les principals activitats diàries de tot dissenyador.

El desenvolupament tecnològic dels últims anys ha significat que la mida dels components en la majoria dels objectes electrònics s'ha reduït dràsticament. La tendència cap a la desmaterialització ofereix una major llibertat als dissenyadors per plantejar-se nous usos i propostes significatives.

Hi ha pocs objectes als quals els permetem un grau tan gran d'interrupció a la nostra vida com al despertador.

Els rellotges – despertadors han canviat molt poc en les últimes dècades. La seva forma bàsica acostumava venir donada per la dimensió de la placa PCB, però, actualment, podrien adoptar pràcticament qualsevol forma. Això significa que els únics límits estan en la nostra imaginació.

Encara que el despertador sembla un objecte simple, el seu caràcter multi-sensorial (sonor, visual i tàctil) ofereix grans possibilitats als dissenyadors per reinterpretar-lo i innovar, tant en el seu ús com en la seva forma.

L'objectiu del workshop consisteix a analitzar la nostra relació amb el despertador i proposar alternatives d'ús des del punt de vista de l'experiència de l'usuari.

Calendari i emplaçament:

El workshop tindrà lloc a l'edifici del Disseny Hub Barcelona (Plaça de les Glòries, 37-38), els dies 29 i 30 de març de 2014, de 10 a 20h.

El dissabte 29 a les 10h es realitzaran la presentació dels participants i la introducció al workshop per part dels tutors al Hall del carrer Àvila.

El diumenge 30 de març de 18 a 20h es realitzaran les presentacions finals dels projectes.

Participants i inscripció:

Poden participar en aquest workshop totes aquelles persones que ho desitgin, interessades en la recerca i innovació en disseny. La selecció dels participants la realitzaran els membres de l'organització de DEMO, basant-se en l'expedient acadèmic i/o laboral així com en les seves capacitats i motivacions.

Per a participar hauran d'enviar-se una carta de motivació i un CV/portfolio per email a demo@adifad.org o per correu postal a ADI-FAD – c/ Badajoz, 175 – 08018 Barcelona.

El workshop està limitat a 20 participants. El període d'inscripcions estarà obert del 17 de febrer al 10 de març. Al llarg de la següent setmana s'informarà als candidats sobre la seva admissió mitjançant correu electrònic.

 

Un cop acceptats, hauran de realitzar el pagament de la inscripció de 150€ (socis FAD: 100€) al número de compte 0081-0217-11-0001159119 a nom d’ADI-FAD i indicant en el concepte: “Inscripció workshop Y+O” i el nom complet del participant.

Els participants hauran de portar els seus propis ordinadors. La resta de materials necessaris seran proporcionats per l'organització.

Aquells participants de fora de Barcelona que necessitin allotjament, poden consultar amb l'organització les condicions d'allotjament a l'Hotel XXX, adherit al projecte DEMO.

Per a consultes sobre la inscripció o les bases, podeu contactar amb Paola Calvet a demo@adifad.org o al telèfon 932566771.

 

Condicions legals:

En inscriure's al workshop, els participants reconeixen sotmetre's a aquestes Bases Oficials i a les Condicions legals, que són finals i vinculants en tots els aspectes.

Els participants accepten formar part de qualsevol fotografia, entrevista, pel·lícula/vídeo i activitat promocional similar relacionada amb aquest taller, tal com pugui ser raonablement sol·licitat per ADI-FAD, sense cap pagament addicional.Especialment, quedarà degudament autoritzat l'ús del nom del participant, la seva biografia i imatge, fotos i/o vídeos/pel·lícules seves i del seu projecte, en material promocional de l’ADI-FAD i en materials de màrqueting d'agències i mitjans relacionats.

 

L’ADI-FAD es reserva el dret a reproduir, en publicacions i revistes, qualsevol dels productes/ projectes resultants i es compromet a informar sempre de la identitat del seu autor.

En cas que un participant no pugui assistir al workshop, l'import no serà reemborsat, però la plaça es podrà transferir a un altre nom, contactant amb Paola Calvet en demo@adifad.org o el telèfon 932566771. En cas de cancel·lació del workshop, l'import abonat sí serà reemborsat.